Isoleren en ventileren

SVG
Isoleren en ventileren

Het verduurzamen, energiezuiniger maken en comfortabeler maken van uw pand begint bij het terugbrengen van de warmtevraag. De eerste stap is het dichten van kieren en naden. Hierna kunt u grotere ingrepen overwegen. Let goed op dat isoleren en ventileren hand in hand gaan. Hiermee voorkomt u vochtproblemen en hierop volgende fysieke aantasting door bijvoorbeeld houtrot en schimmelvorming.

Klik op onderstaande buttons voor meer informatie

Vloerisolatie  Dakisolatie  Gevelisolatie  Raamisolatie  Naden en kieren Ventileren

Specialist

Na-isolatie bij oude gebouwen kan veel problemen opleveren

Zo kan op koudere plekken die hierdoor ontstaan, zogenaamde koudebruggen, condens optreden die tot vochtplekken en schimmelvorming kunnen leiden. Ook kan het risico ontstaan op inwendige condensatie, door de afkoelende warmere lucht die door de ademende constructie heen gaat en water verliest. Plaatselijk kan de constructie hierdoor erg nat worden en tot bijvoorbeeld rottende houten balken en roestende ijzeren gevelankers leiden. Zo kan een gebouw, dat misschien al honderden jaren in een prima conditie verkeert, in enkele jaren veel schade oplopen.

Historische waarden

Ook het behoud van historische materialen en constructies is van groot belang. Isolerende maatregelen kunnen historische detailleringen, wandbekledingen en aanzichten aantasten, wat bij historische panden niet gewenst en niet toegestaan is. Als u gaat isoleren, win dan voldoende informatie in over de historische waarden en technische mogelijkheden en beperkingen. Uw gemeente is hierbij het eerste aanspreekpunt.

Veelgestelde vragen

Of een energielabel nodig is en waarom wel of niet, leest u op de website van momumenten.nl.

De eerste stap is het dichten van kieren en naden. Hierna kunt u grotere ingrepen overwegen. Let goed op dat isoleren en ventileren hand in hand gaan. Hiermee voorkomt u vochtproblemen en hierop volgende fysieke aantasting door bijvoorbeeld houtrot en schimmelvorming.

Ga direct naar de pagina isoleren en ventileren voor meer informatie.

Folie voor gevelopeningen zijn er in twee smaken; raamfolie en kozijnfolie. Het raamfolie wordt direct op het raam aangebracht. Dit dient door een vakspecialist te gebeuren. Kozijnfolie daarentegen is wel zelf aan te brengen. Deze plak je op het kozijn in plaats van op het raam. Meer informatie over isolerende raamfolie.

Dit is afhankelijk van het type glas dat u wilt vervangen en de maatvoering van de kozijnen. Monumentenwacht Noord-Brabant onderzoekt graag met u samen de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek verduurzaming. Uw gemeente beslist uiteindelijk wat wel en niet toegestaan is.

Dit is afhankelijk van het type glas dat u wilt vervangen en de maatvoering van de kozijnen. Monumentenwacht Noord-Brabant onderzoekt graag met u samen de mogelijkheden tijdens een Keukentafelgesprek verduurzaming. Uw gemeente beslist uiteindelijk wat wel en niet toegestaan is.


Vond u deze pagina nuttig?

Niet gevonden wat u zocht, mist er informatie of gaat er iets mis op deze pagina? Laat het ons weten! Voor vragen kunt u direct contact met ons opnemen.

Let op: vul geen persoonlijke informatie in.