Gesprek met een adviseur

Een ervaren adviseur komt graag bij u langs, maak een afspraak!

Over verduurzamen is veel informatie te vinden. Ook zijn er zaken waar u rekening mee moet houden zoals cultuurhistorische waarden van het pand, financiering en subsidies en mogelijke vergunningen. Het is een complexe puzzel. Monumentenwacht Noord-Brabant kan u, op een volledig onafhankelijke en non-profit manier, ondersteunen in uw verduurzamingsproces.

Stein Schenning tijdens inspectie

De oriënterende fase, het Keukentafelgesprek verduurzaming
 


Monumentenwacht Noord-Brabant biedt het ‘Keukentafelgesprek' aan. Het is een goed startpunt om met energiebesparende en comfortverhogende maatregelen aan de slag te gaan. Tijdens zo'n gesprek wordt het monumentale pand op locatie geïnspecteerd. Neem contact op met Monumentenwacht Noord-Brabant voor meer informatie over dit gesprek. Het Nationaal Restauratiefonds vergoedt (een deel van de) kosten van het advies. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van deze vergoeding vindt u hier.

Na het gesprek weet u welke mogelijkheden er zijn tot het verduurzamen van uw monument. Deze worden tijdens het gesprek besproken en worden ook in een rapport vastgelegd. Hiermee kunt u kiezen welke maatregelen u uit wilt voeren.

Hulp en ondersteuning bij de uitvoerende fase 
 

U heeft besloten tot uitvoering van (een aantal van) de verduurzamingsmaatregelen. Maar u weet niet waar u moet beginnen of u wilt hierin graag ondersteund worden. Ook dan kunt u contact opnemen met het Loket Duurzame Monumenten Noord-Brabant. De provincie Noord-Brabant vergoedt de eerste drie uur begeleiding per project voor eigenaren van rijksmonumenten. Denk aan hulp en ondersteuning bij werkzaamheden zoals:

  • Het zoeken naar een aannemer/installateur/timmerman.
  • Het aanvragen en/of beoordelen van offertes.
  • Overleg bevoegd gezag: contact opnemen met gemeente voor mogelijke vergunningen.
  • Het aanvragen van een (omgevings)vergunning.
  • Inzicht geven in subsidie- en financieringsmogelijkheden.
  • Uitvoeringsbegeleiding en opleveren uitgevoerd werk.


Maak een afspraak


Vond u deze pagina nuttig?

Niet gevonden wat u zocht, mist er informatie of gaat er iets mis op deze pagina? Laat het ons weten! Voor vragen kunt u direct contact met ons opnemen.

Let op: vul geen persoonlijke informatie in.